Dr. Ion Tolea

Povestea a inceput in copilaria sa, in micul satuc Tarnava, de langa Craiova, cand, pe la varsta de 8 ani, s-a îmbolnavit grav. Tatal sau s-a rugat la icoana Maicii Domnului de la Catedrala Madona Dudu (din Craiova) sa-i vindece baiatul, fagaduind ca, daca scapa, il va face doctor si nu unul oarecare, ci un doctor bun, drept si iubitor de oameni, pentru care banul luat de la bolnavi sa nu conteze, deoarece el fusese nevoit sa vanda o pereche de boi ca sa cumpere un flacon de penicilina.

Miracolul s-a produs si baiatul sarac, pornit pe jos de la tara la oras, la doar 10 ani, sa “învete carte” la marele Colegiu Fratii Buzesti din Banie, a ajuns mai tarziu student de exceptie la Facultatea de Medicina din Cluj, unde a avut privilegiul sa aiba ca dascali personalitati renumite precum Prof. Hateganu, Prof. Goia, Prof. Papilian etc.

Soarta a facut ca, acolo, pe meleaguri ardelenesti, sa-si intalneasca sufletul pereche, o tanara si frumoasa studenta la Facultatea de Farmacie. Au hotarat sa-si intemeieze impreuna o minunata familie si sa se intoarca in zona natala a Olteniei, unde, impreuna, mana in mana, au început un adevarat apostolat in frumoasa meserie de a îngriji oamenii, pe malul Dunarii, in deja faimoasa comuna Maglavit, unde facuse multe minuni de vindecare “Sfantul” Petrache Lupu.

Dupa 4 ani petrecuti la Maglavit, intreaga familie s-a mutat la Craiova. Intre timp, familia se marise, inca din perioada studentiei la Cluj, cu un nou membru, o fetita, zburdalnica si curioasa, a carei dorinta de cunoastere nu putea fi indeplinita decat la scolile dintr-un oras mare, cum era Craiova.

In Craiova si Bucuresti, Dr. Tolea si-a desavarsit cunoasterea medicala in specialitatea dermatologie, ajungand in scurt timp un foarte bun profesionist, Seful Clinicii de Dermatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Craiova, apoi, odata cu infiintarea Facultatii de Medicina din Craiova, profesor universitar. Fiind si un foarte bun organizator, a ocupat timp de 16 ani functia de director al Directiei Sanitare Dolj, sotia fiind in toată aceasta perioada farmacist principal la cele mai mari farmacii din Craiova. Unica lor fiica a calcat pe urmele tatalui, fiind absolventa a Facultatii de Medicina din Craiova, sefa de promotie, actualmente medic ginecolog.

După Revolutie a aparut oportunitatea deschiderii unui cabinet privat si a unei mici farmacii, unde experienta medicului dermatolog si a farmacistului sa dea roadele mult asteptate dupa o viata de munca.

Astfel, din aceasta minunata colaborare, au luat nastere numeroase preparate magistrale, pregatite chiar in laboratorul farmaciei, cele mai cunoscute fiind cremele de frumusete, adaptate la diverse tipuri de ten, multe dintre ele fiind unicate, inspirate din retete stravechi (cu o vechime de peste 100 de ani).

In jurul micii “afaceri” de familie de la inceputul anilor ’90, s-au cladit Centrul Medical Dr. I. Tolea si Farmacia Izvorul Tamaduirii, unde profesează atat fiica (Dr. Daniela Blendea), cat si nepoata (Farm. Antonia Blendea), care vor duce traditia mai departe cu inalt profesionalism si puternic devotament.

Domnul doctor Tolea este cel mai bun din Craiova. Tatal meu a avut o boala de piele destul de urata, numita keratoza actimica si vreau sa spun ca am fost la multi doctori din Craiova si nimeni nu a reusit sa dea un diagnostic in afara de domnul doctor Tolea. Cu alifia prescrisa de dumnealui a scapat in 20 de zile definitiv. La fel si baiatul meu are probleme si, de asemenea, numai dansul a reusit sa dea un diagnostic care l-a facut bine. Tot respectul si va multumesc foarte mult. Mergeti cu incredere la domnul doctor Tolea, la cabinetul dumnealui.
Magda
Singurul medic care a pus un diagnostic corect! Dupa ce am fost la cel putin 4 medici, dumnealui nu i-a trebuit decat o privire sa puna diagnosticul corect. Nu cred ca mai este un altul cu aaa vasta experienta si clar-viziune. Ii doresc multa sanatate.
N.H.
Acum 6 ani, domnul doctor Tolea mi-a salvat viata, dupa ce am fost la mai multi medici si mi-au pus un diagnostic gresit si era sa fac septicemie pentru ca urmam un tratament gresit. Domnul doctor m-a operat a doua zi la clinica de dermatologie de la spitalul 1 si in cateva zile m-am vindecat. Nu am cuvinte sa-i multumesc! Este un medic extraordinar. Pacat ca nu se va mai ridica niciunul la nivelul dumnealui.
Irina D.
Da, asa este. Este cel mai bun dermatolog din Craiova.
Pascu
Medic cu experienta! Multa sanatate va dorim!
Anonim
M-a scapat de o boala pe care niciun alt doctor nu reusise sa-mi puna diagnosticul.
Anonim
Medic deosebit, de exceptie! M-a vindecat de psoriazis! Multumesc!
Anonim
Dr. Tolea este cel mai bun dermatolog din Craiova!
Anonim
Este cel mai bun dermatolog din Craiova. Intr-un minut iti pune diagnosticul corect.
Alina Popirlan
Este cel mai bun dermatolog din Craiova.
Mihaela Irina Lisandru