S-a dat startul sezonului de vara si da, asta implica in mod inevitabil (si deloc deranjant) bronzarea. Foarte rar exista oameni care nu sunt fani soare sau se ascund pe cat posibil de el. Insa bronzul nu este doar ceva la moda, este un beneficiu estetic si terapeutic.

Estetic pentru ca ascunde imperfectiunile (nu-i asa ca este minunat ca celulita sau acneea sa nu mai fie atat de vizibile?), subtiaza silueta si confera trupului un aspect mai tonic. Terapeutic pentru ca doar in prezenta soarelui organismul nostru secreta vitamina D implicata in metabolizarea calciului, dezvoltarea osoasa si activitatea hormonala.

In acest articol vom discuta despre 5 sfaturi importante pentru un bronz de invidiat. Sunt poate sfaturi pe care le stii deja insa voi incerca sa iti explic secretul din spatele acestor sfaturi si te voi ajuta sa intelegi de ce sunt importante, atat ele cat si ordinea urmarii lor. Sper sa iti fie de folos si sa le impartasesti si cu prietenii/prietenele tale.

Sfatul #1. Aplica protectia solara cu 20 de minute inainte de expunere. De ce? Pentru ca vorbim de compusi ai unor sustante care au nevoie de timp pentru a actiona si pentru a se activa.

Sfatul #2. Renunta la produsele igienice pe baza de alcool. Acestea nu sunt recomandate nici in perioada de iarna, insa pe vara sunt cu atat mai daunatoare deoarece compusii lor chimici sensibilizeaza pielea producand pete si boli de piele numite fotodermatoze, fotosensibilizari.

Sfatul #3. Fara machiaj pe plaja. Stiu, stiu! „Cum sa merg la plaja si sa-mi expun cosurile?” Cu gratie si incredere. Fardurile pot provoca depigmentari sau diferite reactii alergice. In schimb, aplica cu generozitate crema in zona decolteului si a ochilor deoarece pielea este mai sensibila in aceste zone.

Sfatul #4. Exfoliaza-ti pielea de cateva ori inainte sa te expui la soare deoarece bronzul prinde mai bine pe o piele curatata de celule moarte.

Sfatul #5. Dupa expunerea la soare hidrateaza din abundenta pielea cu apa termala sau creme speciale pentru dupa plaja, hranitoare, bogate in substante regeneratoare si antioxidanti (aloe vera, D-panthenol, catina, vitamina C si E, extract de ceai verde, unt de shea, ulei de jojoba etc).

Sper sa te ajute aceste sfaturi si sa le urmezi intocmai!