Acneea este un impediment atunci cand vine vorba de frumusete, reusind mereu sa le faca pe doamne si domnisoare sa se simta complexate. Dar, daca este ingrijita corespunzator, aceasta poate fi tinuta sub control. Din fericire, in zilele noastre, exista o multime de tratamente eficiente. O problema apare insa in momentul in care aceasta este tratata superficial, tinandu-se cont de afirmatii nefondate.  Si iata care sunt cele mai populare mituri referitoare la acnee.

Acneea este o problema specifica adolescentilor

Fals. Din pacate, acest mit este fals. Chiar daca ai trecut demult de vremurile adolescentei, se poate intampla ca acneea sa fie in continuare o problema destul de deranjanta. Aceasta este cauzata de un stil de viata nesanatos. De exemplu, o dieta total dezechilibrata poate duce la aparitia neplacutelor cosuri. Acelasi lucru este valabil si daca nu te odinesti corespunzator, dormind mai putine ore decat este indicat. Totodata, trebuie sa tii cont de faptul ca acneea care apare in cazul persoanelor mature este destul de dificil de tratat. Aceasta nu poate fi tratata decat cu un tratament adecvat.

Machiajul nu influenteaza aparitia acneei

Fals. Daca nu iti ingrijesti tenul corespunzator, uitand de unul dintre cele mai importante aspecte si anume demachierea, nu te astepta la altceva in afara de un ten cu imperfectiuni. Astfel, nu este de mirare ca acneea poate aparea, afectandu-ti aspectul pielii. Pe langa asta, trebuie tinut cont de faptul ca produsele cosmetice care blocheaza porii sunt foarte daunatoare.

Acneea este contagioasa

Fals. Acesta este un mit destul de des vehiculat in randul adolescentilor. Din fericire, acneea nu este deloc contagioasa, indiferent de forma pe care aceasta o are. Asa ca daca sora ta se confrunta cu aceasta problema, acest lucru nu inseamna ca si tu o vei face.

Acneea dispare de la sine, in timp

Fals. Din pacate, daca nu folosesti niciun tratament, nu vei putea scapa de acnee, ci va ramane o problema permanenta care iti va da dureri de cap. Tine cont de faptul ca traim intr-o lume destul de superficiala, in care se pune accentul pe partea estetica,  iar oamenii au tendinta sa-i selecteze pe cei din jurul lor, in functie de aspectul fizic. Dincolo de asta, acneea netratata poate lasa adevarate leziuni. Iar acestea se dovedesc dureroase si deranjante. Asa ca cel mai bine ar fi sa apelezi la ajutorul unui medic.

Acneea dispare odata cu inceperea vietii sexuale

Fals. Sunt multe persoane care cred ca din cauza hormonilor, acneea poate disparea. Insa, acest lucru nu este adevarat. La fel cum nu este adevarat nici faptul ca expunerea la soare duce la disparitia definitiva a acneei. Exista insa cazuri in care soarele poate ajuta la uscarea cosurilor, accelerand procesul de vindecare. Insa, aceasta solutie este temporara. Pentru disparitia definitiva a acneei, este nevoie de un tratament dermatologic adecvat.

Tratamentele naturale pot duce la disparitia acneei

Depinde. Exista persoane a caror piele reactioneaza foarte bine la tratamentele naturiste, precum mastile hidratante pe baza de fructe, miere, ceai de musetel si altele asemenea. Dar aceasta nu este o regula general valabila. Exista persoane pentru care tratamentele home made nu aduc rezultate bune si este nevoie de un specialist pentru indepartarea acneei.

Pasta de dinti face minuni atunci cand vine vorba de cosuri

Depinde. Nu se poate vorbi chiar de minuni. Insa, pasta de dinti este eficienta atunci cand vine vorba de uscarea cosurilor. Cercetarile au aratat insa faptul ca unele substante continute de aceasta pot duce la iritarea fetei. Asa ca mare atentie cand o folosesti. Cel mai bine ar fi sa consulti mediul dermatolog.